Sundstrands nya förskola invigdes

På tisdagen invigdes Sundstrands nybyggda förskola, som har sex avdelningar och plats för sammanlagt 120 barn. Med sång, tal och bandklippning tillsammans med barnen förklarades den nya och naturnära förskolan invigd.

Barnen står med ryggarna mot kameran, man ser Roger Ekeroos, Linda Malmström och personal utanför Sundstrands förskola.

Vid invigningen klippte Roger Ekeroos band tillsammans med barnen och rektor Linda Malmström riktade ett tack till all personal. Clownen Annelie spexade med barnen.

Några av barnen började på förskolan redan i juni, och ytterligare barn skolades in i augusti. Nu går 80 barn på förskolan, som ligger i det växande bostadsområdet Sundsstrand. Förskolan har tre entréer, en för de yngsta barnen, en för mellanbarnen och en för de äldsta barnen. Inne i byggnaden finns bland annat tillagningskök, matsal, en stor ateljé med brännugn och drejskiva samt mindre ateljéer, skötrum med höj- och sänkbara skötbord samt en stor utegård med odlingsmöjligheter, hinderbana, vattenlek och utomhuskök. Funktionerna i förskolan har tagits fram i ett samarbete med personalen. Förskolan har också solceller på taket och golvvärme i alla utrymmen.

- Funktionsmässigt är den här förskolan väldigt bra med anpassade utrymmen och en fantastisk, stor lekgård utomhus. Det är otroligt roligt att vi nu börjar se effekten av vårt intensiva arbete med att bygga barnomsorgs- och skollokaler. Nu har vi börjat beta av puckeln på våra lokalförsörjningsproblem, säger Roger Ekeroos, ordförande i barn och utbildningsnämnden.

Sundstrands förskola ligger i direkt närhet till hav, skog och bostadsområde och barnen får varje vecka gå på utflykt till skogen, och under vår och sommar tar personalen ofta med barnen till havet. Det finns även lokaltrafik i närheten som möjliggör utflykter till bibliotek och andra centrala platser. Sundstrands förskola arbetar mycket med integritet, vilket innebär att barnen får lära sig om sina rättigheter och skyldigheter vad gäller kroppslig och personlig integritet.

- Vi är jättetacksamma för våra fina, nya lokaler. Men framförallt vill jag lyfta alla fantastiska medarbetare och deras fina förhållningssätt till barnen. Som en vårdnadshavare sa, i slutänden är det människorna som gör skillnaden, säger Linda Malmström, rektor för Sundstrands förskola.

Vid invigningen blev det spex med clownen Annelie, tid för rundvandring inne i förskolan och möjlighet att smaka på muffins fyllda med äpplemos lagat av äpplen från förskolans eget fruktträd.

Mer information om Sundsstrands förskola

Förskolan har tre entréer.

Förskolan har tre entréer, här syns en del av byggnaden.

En del av utegården. Här syns både gräs, asfalt och träkonstruktion.

En del av den stora utegården.