Ponnyridning startar på Emaus

Efter höstlovet, någon gång under november, startar ponnyridning och hästskötarverksamhet på Emaus lantgård igen. Verksamheten är anpassad till rådande pandemi och vissa förändringar införs även för att uppfylla arbetsmiljölagstiftningens krav. Ridningen och hästskötarverksamheten upphörde under våren i samband med coronapandemin.

En brun ponny med vit bläs och ljus man i mitten av bilden, till höger ser man armar och ben på ett mindre barn iklädd overall, och till vänster håller personal på Emaus i hästen, man ser bara armar/handskar.

Ponnyridning och hästskötarverksamhet startar igen på Emaus någon gång under november.

På Emaus lantgård kan du möta både kaniner, getter, katter, minigrisar, hönor och hästar. Vid vissa tider kan du rida på lantgårdens hästar, och det finns möjlighet att bli hästskötare om du är extra intresserad. Dessa aktiviteter startar efter höstlovet, i november, exakt datum är inte klart ännu.

- Ponnyridningen och hästskötarverksamheten är väldigt omtyckta, därför startar vi nu dessa aktiviteter igen på ett anpassat sätt. Det är viktigt att alla besökare tar ett eget ansvar och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer så att vi kan fortsätta ha aktiviteterna igång. Vi kommer även ha en medborgardialog framöver kring den framtida utvecklingen av verksamheten på Emaus, säger Annelie Högberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ponnyridningen är öppen för alla barn upp till 14 år och sker huvudsakligen i paddocken intill stallet, där de unga hästskötarna får leda hästarna inom ett inhägnat område. Där finns också möjlighet att genomföra ponnyridning med anpassning till folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller corona.

Du är välkommen till ponnyridningen om du är frisk och inte har några förkylningssymptom. Innan du ska rida och efter att du har ridit är det viktigt att du tvättar händerna, och i övrigt gäller att hålla avstånd medan du väntar på din tur. Efter ridaktiviteten tvättas allt material av, inklusive hjälmar.

Du som är extra intresserad av hästar kan bli hästskötare och vara med i den dagliga skötseln av djuren. För att få vara hästskötare behöver du ha fyllt 13 år, och du kan vara hästskötare till och med det kalenderår du fyller 14 år. Innan du börjar som hästskötare behöver du först rida i ponnyridningen. Du får sedan introduktionsutbildning, handledning samt skyddskläder och särskilda arbetsskor. När du deltar som hästskötare är det viktigt att du är frisk och inte har några förkylningssymptom. Om du är intresserad av att bli hästskötare, anmäl ditt intresse per mejl till emauslantgard@uddevalla.se.

På höstlovet ordnas olika aktiviteter på Emaus, till exempel häst och kärra, kaninkurragömma och gottegris, mer information i lovprogrammet

Tider och startdatum för ponnyridning och hästskötarverksamhet kommer att läggas upp på hemsidan för Emaus lantgård när allt är klart.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00