Walkesborgsbadet stänger för allmänheten

Walkesborgsbadet stänger för allmänheten från klockan 12.00 idag den 30 oktober, preliminärt till och med den 1 mars 2021. Detta i samband med den ökande smittspridningen i Västra Götalandsregionen samt nya direktiv från Folkhälsomyndigheten som gäller badhus och gym.

Walkesborgsbadets entre

Walkesborgsbadet stänger för allmänheten från den 30 oktober, preliminärt till och med den 1 mars 2021.

Stängningen gäller även träningshallen. Simhallen håller endast öppet för skolor och simskoleverksamheten i enlighet med kommunens prioritet kring vattenvana och simkunnighet. När det gäller simskolorna får endast en förälder vara med per elev.

Besökare med månads eller säsongskort kommer att få sina kort frysta under stängningen och aktiveras så snart vi har möjligheten att öppna upp för allmänheten igen.

- Sedan tidigare har vi haft kontakt med smittskyddsläkare och kommunens miljöskyddstillsyn och vidtog ett antal åtgärder för att minska trängseln i simhallen då eleverna på simskolan prioritetades och allmänheten släpptes in i mån av plats. Nu är det viktigt att vi följer Folkhälsomyndighets råd för att minska smittspridningen, därför stänger vi helt för allmänheten. Preliminärt stänger vi till den 1 mars 2021 och följer råden från Folkhälsomyndigheten som naturligtvis kan komma att ändras, säger Jonas Hagberg, enhetschef Walkesborgsbadet.

Folkhälsomyndighetens skärpta råd »

Frågor från allmänheten kontankta kontaktcenter, telefon 0522-69 60 00.

Frågor från media kontakta Jonas Hagberg, telefon 0522-69 65 08.