Inställda evenemang på biblioteken fram tills årsskiftet

Kultur och fritid har beslutat att ställa in alla planerade offentliga föreställningar och evenemang för barn och vuxna på biblioteken fram tills årsskiftet. Anledningen är samhällsutvecklingen av coronaviruset och de nya restriktionerna som gäller i regionen.

En glad tjej med flätor sitter vid ett bord, hon håller i en gaffel och framför henne står en tallrik. Intill henne håller en kille i en tygdocka med ceriserosa hår och rutig klänning.

Äta själv är en av de föreställningar som ställs in på biblioteken. Foto: Martin Skoog

Sammanlagt är det ett 10-tal föreställningar för barn som ställs in, både teatrar, sagostunder och andra musikarrangemang som skulle hållits i kommunens bibliotek.

- Vi har hittills under hösten kunnat genomföra nästan 20 barnkulturarrangemang på ett coronasäkrat sätt. Men med den osäkerhet som råder för de resterande föreställningarna nu i november och december så måste vi tyvärr ställa in dem, säger Charlotta Stalefors, barnkultursamordnare.

Biblioteken ställer också in övriga planerade evenemang, som Kura skymning, skrivardag samt författarbesök av Lars-Gunnar Andersson.

Läs mer på bibliotekets webbplats

Håll dig uppdaterad på uddevalla.se/barnkultur