Forshälla förskola avvecklas hösten 2021

Forshälla förskola kommer att avvecklas inför hösten 2021. Anledningen är att Forshällaskolan har ett stort behov av förskolans lokaler för att ha tillräckligt med utrymmen till skolans elever.

Forshällsskolan, en beigegul tegelbyggnad, omgiven av träd i höstfärger

Forshälla förskola avvecklas hösten 2021. Då tar Forshällaskolan över lokalerna.

Barn som idag går på Forshälla förskola har förtur till lediga platser på annan förskola i kommunen. Barnen kommer att erbjudas plats på Sundstrands förskola eller andra förskolor med lediga platser. Idag har Forshälla förskola två avdelningar. Ett 20-tal av barnen kommer att behöva barnomsorgsplats under hösten 2021, övriga barn går vidare till skola.

- För de vårdnadshavare som söker barnomsorgsplats nu så är Forshälla förskola inte längre valbar som alternativ. Men kommunen har förskolor både i Ljungskile och Sundstrand, och även i andra delar av kommunen där man kan söka plats om det passar familjen bättre, säger Lena-Maria Vinberg, förskolechef.

Vårdnadshavare som idag har barn på Forshälla förskola har under veckan fått information om avvecklingen av Forshälla förskola.

Läs mer om nya förskolor och skolor i södra Uddevalla