Kostnadsfria broddar till dig över 70 år

Du som är 70 år eller äldre har möjlighet att hämta ett kostnadsfritt halkskydd vid entrén till Ryttaren café & aktivitetscenter i Uddevalla. Kravet är att du ska vara bosatt i Uddevalla kommun. Erbjudandet med kostnadsfria broddar är ett led i satsningen på att minska antalet fallolyckor bland äldre.

Någon står med ljusbruna stövlar på en trottoar, man ser ett par svarta broddar som sitter under hela skosulan.

Ett halkskydd i form av broddar kan göra det lättare att vara ute och gå när det är isigt underlag.

Utdelningen av broddar kommer att pågå från och med tisdag 24 november fram till och med 17 december, och sedan fortsätta från 7 januari och fram till dess att lagret av broddar är slut. Det är Hemmafixarna som kommer att sköta utdelningen av broddar, och den som hämtar behöver inte gå in i entrén utan kan stå utomhus och hålla avstånd. Hemmafixarnas personal använder också skyddsvisir så att utdelningen kan ske på ett säkert sätt.

Det finns tre olika sorters broddar att välja mellan - en sort som man trär på främre delen av skon, en som träs över hälen på skon och en som täcker hela undersidan av skon.

Du behöver visa upp legitimation när du hämtar ut dina broddar. Om det är någon annan som hämtar ut broddar till dig, behöver den personen ha med sig din legitimation. Begränsningen är ett par broddar per person.

- Vi har mycket broddar, så du kan komma och hämta den dag och tid i veckan som det passar dig bäst. Vi kommer att vara snabba att dela ut broddarna för att undvika att det bildas kö, säger Jennie Vestman, Hemmafixarna.

Ryttaren café & aktivitetscenter ligger på Södra Drottninggatan 16 i Uddevalla. Broddar delas ut vardagar följande tider under perioden 24 november-17 december, samt från 7 januari:

  • Måndag-torsdag klockan 10-12 och 13-15
  • Fredag klockan 10-12

Har du frågor om broddarna? Kontakta Hemmafixarna, telefon 0522-69 51 00.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00