Vi tycker att lyftet i Uddevalla centrum har blivit fantastiskt!

Ingemar Samuelsson, Peter Larsson och Conny Ringblom tycker alla tre att satsningen som pågått mellan 2018-2020 har gett Uddevalla centrum ett rejält lyft. I filmen ser du resultatet av upprustningen av våra gågator och de helt nya mötesplatserna som växt fram.

Flygbild Maria Lundbäcks plats

Maria Lundbäcks plats och Hasselbacksparken vid Kungstorget i Uddevalla.

- Centrala delen av Uddevalla är ett vardagsrum både för invånarna och de som jobbar här. Det är också en naturlig mötesplats i en stad som ska fungera så därför var det viktigt för oss att lyfta standarden och skapa ett centrum som vi alla kan vara stolta över, säger Ingemar Samuelsson som är kommunstyrelsens ordförande.

- Jag är helt övertygad om att när vi nu har gjort i ordning vårt centrum så har vi skapat en lycklig plats. En plats där människor vill vara, ett myller av liv. Så låt oss vara här nu, låt oss mötas i Uddevalla centrum, uppmanar Peter Larsson som är kommundirektör.

Conny Ringblom som är ordförande i Uddevalla centrumutveckling tycker att det som har blivit absolut bäst i centrumsatsningen är att vi har byggt ihop modernt med det gamla. Han berättar att han har en känsla av att vi har skapat något genuint som kommer att vara länge.

- Jag tycker att det har blivit fantastiskt fint i stan, jag är väldigt glad över det, säger Conny Ringblom.

Läs mer om Uddevallas stadsutveckling

Syntolkad film – Uddevalla kommuns centrumsatsning 2018-2020