Nya YH-utbildningar startar i höst

Vill du läsa en yrkeshögskoleutbildning med goda chanser till arbete? I höst kan du välja mellan nio olika utbildningar på Uddevalla vuxenutbildning.

Glada människor sitter runt ett bord och håller upp händerna för att göra en klapp tillsammans

Glada besked! Uddevalla vuxenutbildning erbjuder nio olika yrkeshögskoleutbildningar som du kan ansöka till.

Myndigheten för yrkeshögskolan gav i måndags besked att Uddevalla vuxenutbildning får starta en helt ny YH-utbildning inom programmering till Backend-utvecklare. Den populära utbildningen till Stödpedagog inom funktionshinderområdet får också fortsätta.

Alla yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar) är framtagna i tätt samarbete med näringslivet och baseras på den efterfrågan som finns i olika branscher. En stor del av utbildningen, minst en fjärdedel av tiden, är arbetsplatsförlagt lärande (LIA). Då får de studerande möjlighet att komma ut och omsätta sina teoretiska kunskaper på en arbetsplats.

- Nio av tio studerande får jobb inom sex månader efter avslutade studier, chansen att få jobb är mycket god. Att de studerande kan knyta många kontakter i branschen redan under utbildningstiden bidrar till det goda resultatet, säger Ulrika Nöjd Bergman, YH-samordnare, Uddevalla vuxenutbildning.

Dessa YH-utbildningar startar i höst

Ansökan till utbildningarna öppnar den 1 februari.
www.yhuddevalla.se

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00