Åk skridskor på spolade isar

Är du skridskosugen? Då kan du plocka fram skridskorna och bege dig till Aktivitetsparken på Oljeberget eller till grusplanen strax nedanför. Nu har kommunen spolat isar på två banor och fler är på gång.

isbana som är spolad på asfalt i Aktivitetsparken, och man ser Byfjorden och Uddevallabron i fjärran, det är snö runtom

Isbanan vid Aktivitetsparken har troligtvis Uddevallas bästa utsikt över Byfjorden.

Uppe i Aktivitetsparken ligger isen spolad på en rund bana där det finns läktare på ena sidan och belysning kvällstid. Denna isbana har troligen Uddevallas bästa utsikt över Byfjorden.

Om du fortsätter förbi Aktivitetsparken ned mot Skeppsviken, kommer du till nästa isbana som är ordentligt stor, där du har större svängrum. Det är en fotbollsplan med grusunderlag som spolats till isbana.

Idag har gatu- och parkenheten även börjat spola en isbana uppe på Kurveröd, på en asfaltsplan som ligger intill tennisplanen i närheten av Januarivägen. När detta är klart planerar gatu- och parkenheten att även spola en grusplan intill Norgårdenskolan så att den blir möjlig att åka skridskor på.

- Målsättningen är att bli klar med isbanan på Kurveröd innan helgen. När den är klar hoppas jag vi kan få is även på grusplanen vid Norgårdenskolan under nästa vecka, säger Fredrik Stengavel, gatu- och parkchef.

Välkommen att åka skridskor på kommunens isbanor utomhus!

Tänk på att visa omtanke och håll avstånd.

Mer information om skridskor

Slipning av skridskor

Information om skridskoåkning på sjöar och hav

En orange traktor med vattentank spolar is på en grusad fotbollsplan vid Skeppsviken

Grusplanen nära Skeppsviken har spolats med vatten. Nu är det en isbana där du kan åka skridskor.