Ung och företagsam blir digital mässa

Onsdag 10 februari är det dags för mässan Ung och företagsam (UF) Uddevalla där gymnasieungdomar tävlar med sina innovationer och produkter. I år är UF-mässan helt digital och enbart öppen för de medverkande ungdomarna.

väska smink och andra produkter

Mässan Ung och företagsam blir digital i år. En del av UF-företagen från Uddevalla finns representerade på UF-gallerian, som är en säljkanal.

På årets mässa deltar 47 UF-företag med elever från samtliga skolhus på Uddevalla gymnasieskola. Ungdomarna presenterar en härlig mix av både innovationer och tjänster. UF-företagen har skickat in tävlingsbidrag samt spelat in pitchar där de presenterar sig.

UF-företagen tävlar om utmärkelserna Årets affärsidé, Hållbart företagande, Årets logotyp, Årets produktutveckling samt Årets pitch. Juryn består av representanter från Uddevallas näringsliv.

Uddevalla kommuns Vänortskommitté kommer också att dela ut priset Årets internationella företag. I vanliga fall består priset av att två elever får åka på en utbytesresa till Uddevallas vänort Okazaki i Japan, men på grund av pandemin blir det inget sådant utbyte i år. Årets internationella företag vinner istället 1500 kronor per företagsmedlem och kommer att bli uppmärksammade genom ett tal från Japans ambassadör i Sverige, Shigeyuki Hiroki.

Ung & Företagsam Uddevalla är ett samarbetsprojekt mellan Uddevalla Näringsliv, Torp köpcenter och UF-lärare från Uddevalla gymnasieskola.

En del av UF-företagen från Uddevalla gymnasieskola finns representerade på UF-gallerian, som är en säljkanal. Där kan du köpa både varor och tjänster från UF-företag i hela Fyrbodal. UF-gallerian Fyrbodal Ung Företagsamhet