Ny digital fritidsgård för unga

Nu har kultur och fritid startat en digital fritidsgård som är öppen för alla unga som fyllt 13 år. Fritidsgården är bemannad med fritidsledare under de tider då den är öppen. Övrig tid går det inte att skriva några inlägg i kanalen.

En person sitter vid en skärm och spelar, håller i en konsoll

Att spela är något av allt det du kan göra på Uddevallas digitala fritidsgård på discord.

Den nya digitala fritidsgården ligger på Discord, som är en röst- och textchattapp som ofta används för att kunna prata med andra samtidigt som man spelar datorspel online. På Uddevallas digitala fritidsgård kan du chatta och prata med de som är inne och det finns alltid vuxennärvaro när den digitala fritidsgården håller öppet.

Idén att öppna en digital fritidsgård väcktes när de nya restriktionerna för att minska smittspridning av corona gjorde att alla fritidsgårdar stängde all sin verksamhet.

- Discord är en plattform som många unga använder sig av idag. Vi har fått mycket positiv feedback från ungdomarna och många vill att vi fortsätter att ha den digitala fritidsgården öppen även när coronarestriktionerna lättat, säger Andreas Blom, fritidsledare.

I den digitala fritidsgården finns olika grupper eller rum, där man kan välja att delta efter intresse. Bland annat finns en chillhörna, en bibliotekshörna, en happeninghörna och en gamingkanal. För att kunna gå in i den digitala fritidsgården måste man skapa sig ett konto.

I den digitala fritidsgården måste alla hålla en god ton och fritidsledarna har möjlighet att blockera de användare som inte sköter sig och följer fritidsgårdens regler.

- Det här är ungdomarnas arena och hittills har alla skött sig jättebra, det är en städad och trevlig stämning på den digitala fritidsgården, säger Andreas Blom.

Den digitala fritidsgården på Discord heter Uddevallas digitala fritidsgård och håller öppet klockan 15.00-20.00 måndag-fredag och söndag.

Länk till Uddevallas digitala fritidsgård

Ett grått skärmklipp med välkomsttext till Uddevallas digitala fritidsgård på discord

Så här ser det ut när du kommer in till Uddevallas digitala fritidsgård på discord, som startade i början av januari.