Var rädda om er - budskap till Alla hjärtans dag

Inför Alla hjärtans dag sitter det nu röda hjärtan i flera rondeller runtom i kommunen där omtanken är det bärande budskapet. Det kanske är viktigare nu än någonsin att sprida glädje. Om du vill visa omtanke till någon du känner kan ett tips kan vara att ge någon Fairtrade-märkta rosor eller choklad.

Eva Thol Nordstedt och Patricia Bohlin står i rondellen vid Willis med de röda hjärtana med budskap

Ta hand om er på Alla hjärtans dag, hälsar Eva Thol Nordfeldt och Patricia Bohlin från gatu- och parkenheten, som pyntat rondeller runtom i kommunen.

Gatu- och parkenheten har liksom tidigare år varit ute och pyntat i rondellerna på Västerlånggatan vid Willys, på Strömstadsvägen vid Mona-Lisas, vid Ramnerödsskolan, på Ljungskile torg och utanför Stadshuset. Röda hjärtan med korta budskap som ”Tänk på varandra”, ”Var rädda om er” och ”Ta hand om er” lyser nu upp i den vita snön. Det är gatu- och parkenheten som tillverkat och målat hjärtana.

- Vi behöver lite uppmuntran och lite extra omtanke nu i dessa tider. Hjärtana kommer att få sitta kvar ett tag även efter Alla hjärtans dag, säger Sophia Pagerup, arbetsledare på gatu- och parkenheten.

Du kan också visa din omtanke genom att exempelvis ge någon du tycker om Fairtrademärkta blommor. I dessa tider när vi behöver fira alla hjärtans dag med distans kan det vara roligt att muntra upp varandra på avstånd. I en film från Fairtrade Sverige får du tips på hur du kan överraska med fairtrademärkta rosor och choklad: Tre kärleksgärningar à la pandemi

Uddevalla kommun är en Fairtrade City vilket innebär att vi är diplomerade av Fairtrade Sverige som en kommun som engagerar sig för etisk konsumtion och hållbar handel. Mer information om Fairtrade city

Ta hand om er på Alla hjärtans dag!