Vad vill du göra på vinterlovet?

Funderar du på vad du ska hitta på under vinterlovet? Du kan bland annat hämta pysselpåse på biblioteket, testa luftgevärsskytte eller prova på bordtennis. Och glöm inte att det finns många fina platser där du kan aktivera dig utomhus.

Ett barn med grön overall åker skidor, man ser ryggen på barnet

Ha ett härligt, aktivt vinterlov och ta hjälp av vinterlovsprogrammet.

Biblioteken erbjuder pysselpåse med material så att du kan pyssla hemma. Du kan också beställa en hemlig bokpåse med fem böcker.

Bohusläns museum ordnar fågelbingo utomhus i Hasselbacken.

Du kan testa bordtennis hos Uddevalla Bordtennisklubb, där du får veta mer om grunderna i bordtennis och kan utmana en bordtennisrobot.

Emaus lantgård håller öppet. Där kan du bland annat möta djuren som bor på lantgården, aktivera dig på lekparken eller vandra i den vackra naturen.

Gillar du att spela Roblox? Uddevalla digitala fritidsgård på Discord håller i en digital workshop där du får testa att skapa egna spel i Roblox studios.

Ljungskile ridklubb ordnar stalldagar. Du får fodra, mocka, sköta om hästarna, fixa med utrustning och rida en liten tur.

Vill du testa luftgevärskytte? Uddevalla skyttegille anordnar prova-på aktiviteter på Skyttepaviljongen Samneröd.

I museiparken anordnar Uddevalla FN-förenings ungdomsgrupp en dag om barns rättigheter. Det blir en workshop med fika och pyssel för barn som går på mellanstadiet.

Vill du ut och åka skridskor, så finns det spolade isar vid Aktivitetsparken på Oljeberget samt på en fotbollsplan ned mot Skeppsviken och intill tennisbanan på Kurveröd.

Om snön ligger kvar under vinterlovet, finns det många fina platser där du kan åka skidor. Du kan få mer information om skidspår och spårstatus på denna sida. Och kanske har du någon pulkabacke i närheten?

Ha ett härligt, aktivt vinterlov!

Läs mer och håll dig uppdaterad med vinterlovsprogrammet

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00