Är du - eller vill du bli social och digital?

Vi vill veta hur du som pensionär använder digitala verktyg för att umgås på distans. Var med i vår enkät och hjälp oss att skapa en distanskurs för seniorer i digital teknik.

Två kvinnor som har ett videosamtal med hjälp av appen Teams, den ena håller en kaffekopp i handen.

Är du som senior social och digital? Eller skulle du vilja bli? Det vill verksamhetsutvecklare Jana Persson Edgren och aktivitetssamordnare Malin Strömberg veta mer om.

Hur håller du som pensionär kontakten med nära och kära på distans? Tycker du det är lätt att starta ett videosamtal - eller behöver du mer kunskap? I vår enkät ”Social & digital?” ställer vi nio frågor om digitala verktyg.

Tanken är att vi ska starta en distanskurs för seniorer där man får lära sig att använda teknik för att umgås på distans. För att kunna göra det på ett bra sätt behöver vi veta vad som är lätt och svårt i den digitala världen.

Svara på enkäten senast den 10 mars

Du deltar i enkäten genom att klicka på länken här nedanför. Sista svarsdatum är onsdagen den 10 mars och du svarar helt anonymt. Enkäten riktar sig till dig som är pensionär.

Svara på enkäten Social & digital

Tack för din medverkan!

Samtalsgrupper genom videosamtal

Den digitala distanskursen är ett steg på vägen mot att kunna erbjuda samtalsgrupper för seniorer genom videosamtal. Samtalen bygger på en metodik, kallad livsberättargrupp, som är framtagen av Stadsmissionen vars syfte är att minska ensamhet och höja livskvaliteten bland seniorer. En livsberättargrupp är en mötesform där 4 - 6 personer samtalar om sitt liv och sina erfarenheter, men även nutid och framtid är aktuella samtalsämnen.

Frågor

Om du har frågor om enkäten eller vill veta mer om livsberättargrupper är du välkommen att kontakta:

Malin Strömberg, aktivitetssamordnare, socialtjänsten
Telefon: 0522-695102
E-post: malin.stromberg@uddevalla.se

Jana Persson Edgren, verksamhetsutvecklare, socialtjänsten
Telefon: 0522-697067
E-post: jana.persson-edgren@uddevalla.se

 

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00