Nu kan du ansöka om sommarlovspraktik

Uddevalla kommun erbjuder praktikplatser för ungdomar som inte får något sommarjobb. Du som är folkbokförd i Uddevalla kommun och som går ut grundskolans årskurs 9 samt årskurs 1 på gymnasiet, kan ansöka om sommarlovspraktik i år från 22 februari.

Barn leker på dagis i sandlådan

Totalt är det cirka 275 ungdomar som får sommarlovspraktik inom kommunala verksamheter och föreningar. Platserna kommer att lottas ut bland dem som söker. Sommarlovspraktik finns bland annat inom grönyteskötsel, strandstädning, barnsomsorg, djurskötsel och kulturaktiviteter. Sista ansökningsdag är den 14 mars.

Sommarlovspraktik är ingen anställning, utan en praktik för dig som inte får ett vanligt sommarjobb. Som sommarlovspraktikant får du möjlighet att få inblick i ett visst yrkesområde och kan skaffa dig erfarenheter från arbetslivet. De som tar emot praktikanter får möjlighet att komma i kontakt med framtida arbetskraft och visa vad ett visst yrke innebär.

Ersättningen för ungdomar som går ut årskurs 9 är 52 kronor/timme och för ungdomar som gått ut årskurs 1 på gymnasiet 54 kronor/timme.

Uddevalla kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Förändringar kan komma att ske med kort varsel.

Mer information och ansökan »