Berg ska säkras längs Kyrkogårdsgatan

Berget som ligger längsmed Kyrkogårdsgatan ska säkras, så att delar av berget inte riskerar att ramla ned. Trottoaren som ligger intill berget är nu avspärrad tills vidare, med anledning av att ett stenblock lossnade och föll ned från berget i förra veckan.

En bergssida längs Kyrkogårdsgatan

Berget vid Kyrkogårdsgatan ska säkras om cirka en månad. Trottoaren är avspärrad fram tills dess. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.)

- Det är en försiktighetsåtgärd, vi kan dock inte börja säkra berget förrän om cirka en månad, i slutet av april. Berget måste vara upptinat, annars kan inte arbetet med att ta loss lösa delar från berget utföras, säger Anders Löfström, projektledare samhällsbyggnad.

Sammanlagt är det en sträcka av 60 meter berg som behöver säkras. Det sker både med hjälp av grävmaskin som får riva loss lösa delar, och manuellt via skylift då man använder spett för att kontrollera berget och ta loss lösa delar.

- Vi kommer troligen att få borra in bultar i berget för att stabilisera det, och vi räknar med att arbetet kommer att ta cirka tre veckor. I fredags hade vi entreprenör på plats för att göra en första okulärbesiktning, säger Anders Löfström.