Digital föreläsning om nätvett den 29 mars

Hur vägleder och stöttar man sina barn på nätet och i sociala medier? Digital föreläsning om nätvett för föräldrar och andra vuxna.

Ungdomar som sitter tillsammans och använder en ipad.

Barn och ungas digitala liv kan väcka många frågor och funderingar. Bilden är tagen innan covid-19 pandemin.

I dagsläget använder 97% av våra ungdomar i åldern 12 - 15 år Snapchat och många barn får sin första mobiltelefon någon gång på lågstadiet.

Som vuxen kan det ibland vara svårt att hänga med i den snabba utvecklingstakten vilket kan väcka flera frågor och funderingar:

• ”Vi bråkar bara om mobilen och spelet!”
  • ”Hur ska jag som förälder förhålla mig till mitt barns sociala medier?”
  • ”Hur ska jag tänka kring spelande?”
  • "Jag fattar inte hur de kan sitta och titta på det där i timmar!”

I föreläsningen ”Nätvett för föräldrar och andra vuxna i barns närhet” kommer vi att prata mer om olika situationer som våra barn och unga kan möta på nätet.

Så anmäler du dig

Föreläsningen är kostnadsfri och är ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Studieförbundet vuxenskolan. Du gör din anmälan via Studieförbundets anmälningsformulär som du hittar i länken nedan:

Anmälan till föreläsningen nätvett

Datum: 29/3 - 2021
Tid: 18:00-19:30

Föreläsningen hålls på zoom och du får ett automatiskt svar med länk till föreläsningen till den mejladress som du uppger vid anmälan. Det går bra att anmäla sig fram tills att föreläsningen startar.

Om du behöver instruktioner för hur zoom fungerar, vänligen kontakta Studieförbundets kundtjänst på telefon 010-33 00 900.

Medverkande i föreläsningen:

• Mikael Alfredsson, fältsekreterare på Fältenheten
  • Kristin Andreasson, kurator på Föräldraresursen
  • Martina Niklasson, kurator på Föräldraresursen

Alla tre tillhör Socialtjänstens förebyggandeenhet i Uddevalla Kommun och det finns möjlighet att ställa frågor till föreläsarna.

Frågor

Om du har frågor och funderingar inför föreläsningen är du välkommen att kontakta fältsekreterare Mikael Alfredsson, mikael.alfredsson@uddevalla.se , telefon 0522-69 82 78.