Släck ljuset för vår enda planet under Earth Hour

Lördag 27 mars hålls Earth Hour, en världsomfattande miljömanifestation då miljontals människor världen runt släcker ljuset under en timmes tid. Syftet är att skicka en signal till planetens ledare att agera för att stoppa klimatkrisen och skydda den biologiska mångfalden. Du kan också göra stor skillnad för planeten genom olika val i din vardag.

Jorden sett från rymden, men texten Earth Hour - är du med? även WWF:s logotyp med en svartvit panda syns i bild

Släck för vår enda planet 27 mars klockan 20.30. Foto:WWF

WWF:s Earth Hour handlar inte bara om att släcka ned en timme, den handlar om att göra val för vår planet. Nu har du chansen att anta nya löften om du haft svårt att hålla nyårets löften. På WWF:s hemsida kan du gå in och välja bland 50 löften som bidrar till en bättre framtid, stort som smått. Det kan vara lätt att börja välja rätt, och behöver inte innebära en så stor omställning.

- Jag valde några löften där jag vill bli lite bättre. Jag kommer att plantera växter som blommar och gynnar bin i min odling och prova ärtguacamole istället för guacamole på avokado till tacosen. Jag ska också försöka låna fler saker som jag behöver istället för att köpa nytt, till exempel verktyg, säger Jenny Olsson, energi- och klimatrådgivare.

I Uddevalla kommuns skolor och förskolor serveras nu på fredag en kryddig färs med röda bönor, klyftpotatis och kall örtsås, för att uppmärksamma Earth Hour. Nötfärsen är utbytt mot ett mer klimatsmart alternativ.

Ett av Uddevalla kommuns 11 klimatlöften för 2021 är att minska matsvinnet. Kommunen mäter matsvinnet och har satt ett mål att minska svinnet till max 45 g/portion i genomsnitt (lunch eller middag).

Släck ljuset för vår planet under Earth Hour

WWF:s Earth Hour inträffar på lördag 27 mars klockan 20.30-21.30. Var med och släck ljuset! 
Läs mer om Earth Hour på wwf.se/earthhour

Vill du ge ett löfte för planetens fortlevnad?

Se förslag på 50 olika löften du kan anta på WWF:s sida

Läs också

Uddevalla kommun har antagit 11 klimatlöften för 2021

Se fler tips för klimatet

Jorden sett från rymden med texten Earth Hour, Är du med? Släck för vår enda planet 27 mars kl 20.30, #ärdumed #earthhour. WWF:s logga med den svartvita pandan syns också.

Syntolkning: Jorden sedd från rymden med texten Earth Hour, Är du med? Släck för vår enda planet 27 mars kl 20.30, #ärdumed #earthhour. WWF:s logga med den svartvita pandan syns också.