Nu kommer vårblommorna

Nu har gatu- och parkenheten börjat plantera vårens blommor. Innan påsk kommer blommorna att pryda sin plats i urnor i centrala Uddevalla och Ljungskile. Sammanlagt är det cirka 6 800 plantor som kommer att sprida vårfägring.

Anna Jonsson och Jenny Larsson har orange arbetskläder och står vid en stor urna med blomplantor, Anna bär på en plastback med plantor

Anna Jonsson och Jenny Larsson från gatu- och parkenheten planterar vårens blommor i stora urnor som kommer att placeras ut i centrala Uddevalla och Ljungskile.

Vårens blommor består av påskliljor, penséer, förgätmigej, timjan, murgröna, gyllenlack och alunrot. Färgerna går i gult, blått, orange, rött, lila och rosa.

- Vi har satt ihop lite olika färgkombinationer så att det lyser upp lite, så här års är det färgen man saknar. På grund av den sena vintern så är jorden fortfarande delvis frusen i våra urnor, vilket gör det lite besvärligt att plantera. Men vi siktar på att allt ska vara utplanterat innan påsk, säger Sophia Pagerup, arbetsledare gatu- och parkenheten.

Vårblommor kommer att placeras ut i urnor på Kungsgatan, Kungstorget, Norra Drottninggatan och i Hasselbacken. Det planteras även en del plantor i rabatter längs Södra Hamngatan, samt i Margretegärdeparken och Thordénparken där det också placeras ut urnor. Även vid Ljungskile torg och vid Stadshuset i Uddevalla kommer det att planteras vårblommor i urnor.

Många stora urnor med blommor, i bakgrunden syns tre personer i orange arbetskläder

Urnorna får lite olika kombinationer av plantor.

Rosa penséer plastback i förgrunden, och i olika färger bakom, rött, gult, vitt

Penséerna som ska planteras har en mängd olika färger.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00