Livesänt filmquiz med Kulturskolan på fredag

Fredag 16 april livesänder Bohusläningen ett filmquiz med teaterelever från Kulturskolan. Alla är välkomna att vara med i frågesporten, ta fram papper och penna! Det blir filmfrågor för hela familjen.

Två tjejer i en teaterscen, en klädd i svart klänning med grön cape med huva, en klädd i silverfärgad klänning med röd cape.

Upplev filmquiz på fredag med teaterelever från Kulturskolan. Foto: Niclas Jonsson/Bohusläningen

Det är elva teaterelever från Kulturskolan som deltar i filmquizet som startar 18.30 på fredagkvällen. Några filmsekvenser är förinspelade, i övrigt sker det mesta live under fredagen. Teatereleverna kommer att spela upp utvalda scener ur ett antal filmer, med frågor kopplade till dessa som deltagarna i quizet får svara på.

- Eleverna tycker detta är jätteroligt, de har själva fått välja ut filmer, scener, kostymer, ljussättning och frågor till quizet. Det är underbart att kunna göra något som når ut till en publik nu under pandemin, säger Tilda Meissner, teaterlärare på Kulturskolan.

Filmquizet livesänds i ett samarbete med Bohusläningen Kultur och nöje, och journalisten Elin Gustafsson är programledare.

Välkommen att vara med i Kulturskolans filmquiz som livesänds av Bohusläningen!

Ett roligt filmquiz med frågor för hela familjen! Det blir film, teater och frågesport i ett.

Tid och plats: Fredag 16 april klockan 18.30, livesänds via Bohusläningens facebookevent