Gratis sommarsimskola utomhus för barn

Har du ett barn som behöver lära sig att simma? Under fem veckor i sommar håller Walkesborgsbadets simlärare i sommarsimskolor utomhus på olika platser runtom i kommunen. Sommarsimskolan är kostnadsfri och intensivkurserna pågår under en veckas tid.

Illustration, barn vid en badstrand och i vattnet

I sommar kan du lära dig att simma i sommarsimskola som hålls utomhus.

Sammanlagt är det cirka 250 barn som får chansen att lära sig simma i sommar. Sommarsimskolan kommer att hållas vid Landbadet, Bjursjön, Skårs badplats på Bokenäs och Kungsparkens badplats i Ljungskile. Första tillfället att vara med på simskola i sommar är vecka 24.

- Vi anpassar oss till pandemin och har därför valt att ha sommarsimskolan utomhus, och på olika platser i kommunen så att det ska vara enkelt att delta, säger Louise Boman, simskoleansvarig på Walkesborgsbadet.

Simskolan bedrivs måndag till fredag under en veckas tid som en intensivsimskola. Anmälan till sommarsimskolan öppnar 17 maj, och då är det först till kvarn som gäller.

I varje simskolegrupp kommer det som mest att vara åtta barn, och grupperna indelas efter vilka förkunskaper barnen har. Det finns lek och plask-, nybörjar- och fortsättningsgrupper. Barnen behöver ha fyllt 4 år för att få delta i sommarsimskolan. Två simlärare håller i varje simskolepass som är 30 minuter långt.

För att barnen inte ska frysa finns möjlighet att låna våtdräkt, och man kan också ta med egen våtdräkt.

Sommarsimskolan hålls på följande platser

• Vecka 24 och 31 Landbadet
  • Vecka 26 och 32 Bjursjön
  • Vecka 27 Ljungskile, Kungsparkens badplats
  • Vecka 28 Bokenäs, Skårs badplats

Du anmäler ditt barn här via uddevalla.se. Anmälan öppnar 17 maj klockan 08.00. Vi vill ge så många som möjligt chans att gå i simskola, därför är det endast möjligt att boka en veckas simskola för ditt barn.

Har du frågor kring sommarsimskolan? Mejla din fråga till sommarsimskola@uddevalla.se