Antar du utmaningen och fikar Fairtrade?

Den 6–9 maj är det dags för årets Fairtrade Challenge. Fikar du något Fairtrade-märkt? I år genomförs en chokladbollsutmaning på nationell nivå med målet att tillsammans baka 100 000 chokladbollar – för alla barns rätt att gå i skolan.

En kvinna skördar kakaobönor från ett träd

Skörd av kakaobönor. Kakao och barns rätt till utbildning är i fokus i årets Fairtrade Challenge. Foto: Fairtrade Sverige

Fairtrade Challenge är ett sätt att synliggöra människorna bakom de råvaror som många av oss förknippar med en fikapaus. Genom att fika Fairtrade uppmärksammar vi vikten av schyssta arbetsvillkor och barns rätt att gå i skolan. I Västafrika där merparten av världens kakao odlas, arbetar 1,6 miljoner barn med kakao. Huvudorsaken till barnarbete är fattigdom.

Årets Fairtrade Challenge har därför extra fokus på kakao och barns rätt till utbildning. När du väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlarna kan skapa sig en tryggare försörjning.

Det är enkelt att vara med i Fairtrade Challenge!

1. Delta på www.FairtradeChallenge.se.
2. Bjud in kollegor, vänner eller familj till en digital/coronaanpassad Fairtrade-fika.

#FairtradeChallenge

Uddevalla är en Fairtrade City

Agenda 2030 och FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling tar upp stora frågor som fattigdom, hunger, fred, jämlikhet och klimatförändringar. Genom Uddevalla kommuns engagemang som Fairtrade City tar vi en del av ansvaret och bidrar till minskad fattigdom genom handel. Utbildning i jämlikhet, demokrati och bättre förutsättningar för att klara klimatförändringar ingår också i konceptet.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00