Kommundirektör Peter Larsson har sagt upp sin tjänst

Kommundirektör Peter Larsson, som har arbetat för Uddevalla kommun i 9 år, kommer att sluta sin anställning till hösten. Han går vidare till en tjänst som kommundirektör i Örebro kommun.

Kommundirektör Peter Larsson.

- Jag tycker att Peter har gjort en väldigt bra jobb här i Uddevalla. Vårt samarbete har varit konstruktivt och vi har kompletterat varandra på ett sätt som har varit bra för Uddevallas utveckling. Jag tycker att det är tråkigt att han slutar, men förstår att det är dags för honom att ta ett kliv i sin utveckling. Önskar honom lycka till med det nya jobbet, och gratulerar Örebro till ett bra val, säger kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson.

Kommunstyrelsen för Örebro kommun tog beslutet att anställa Peter Larsson som ny kommundirektör 11 maj. Peter Larsson börjar sin nya tjänst 1 november.

- Jag har verkligen uppskattat att jobba för Uddevalla kommun och med våra medarbetare. Jag väljer att lämna den här tjänsten med både glädje och sorg men Uddevalla finns kvar för mig och jag kommer att leda den här kommunen med full kraft fram till november, säger Peter Larsson.

Peter Larssons sista arbetsdag i Uddevalla kommun blir 30 oktober. Inom kort startar rekryteringen av en ny kommundirektör.