Min coronatid ny utställning på Galleri Vitt brus

Nu har en ny utställning kommit upp i Stadsbibliotekets fönster på utsidan av Galleri Vitt brus. Utställningen har temat Min coronatid. Konstnärerna är personer med intellektuella funktionsnedsättningar som fått skapa en tavla på sina boenden.

I fönstren till Stadsbiblioteket hänger färgrika tavlor gjorda på canvas

Här syns en del av de tavlor som ingår i utställningen Min coronatid, och som kan ses i fönstren till Galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket.

Temat Min coronatid har varit ett fritt tolkat ämne. Tolkningarna har varit både av längtan och av frustration. En del har bara tyckt att det har varit roligt att skapa något. Varje tavla har sin berättelse.

I utställningen ingår sammanlagt 26 tavlor som är skapade av konstnärer från 6 olika LSS-boenden i Uddevalla.

Denna utställning är framtagen av KiX Senior som är ett treårigt arvfondsprojekt med Studieförbundet Vuxenskolan som ägare. KiX Senior handlar om att personer med intellektuella funktionsnedsättningar ska få ett rikare fritidsliv. Det riktar sig främst till pensionärer och de som närmar sig pension. I utställningen har alla på de boenden som ville vara med blivit erbjudna att delta, vilket gör att det inte bara är äldre konstnärer som medverkar i utställningen.

Utställningen Min coronatid pågår till och med 10 juni.

Mer information om KiX Senior