Ny temalekplats öppnar i Ljungskile

Nu står en sprillans ny lekplats klar i Badhusparken vid Ljungskilegården i centrala Ljungskile. Lekplatsen har temat ”Småkrypens värld” där du kan utforska spännande lekredskap.

lekhus

Den nya lekparken har många spännande inslag.

- Ljungskile har länge saknat en ny, spännande lekplats. Denna nya lekplats kommer förhoppningsvis att vara till glädje för barn och föräldrar under lång tid framöver. Med det centrala läget kan nog också en och annan långväga besökare lockas att stanna lite längre och upptäcka den mysiga affärsgatan strax intill, säger Henrik Sundström, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Lekplatsen har en del som är avsedd för lite yngre barn, och en del för lite äldre barn. Här kan du gunga på vippgungor som ser ut som ett bi eller geting, en nyckelpiga och en larv, klättra och åka rutchkana från ett hus som ser ut som en koja i skogen, åka runt i slänggunga, snurra i en minikarusell eller leka i sanden.

Två långa träspångar slingrar sig runt de två delarna av lekplatsen och ramar in dem. Några höga växter i form av gröna stammar av metall med gröna plexiglaslöv, kan ge känslan av att man själv är lika liten som en insekt.

För de lite större barnen finns ett parkourklätternät, balansplattor i trä som vibrerar när man går på dem, gungor och en kompisgunga.

Lekplatsen är upplyst när mörkret faller, även de slingrande träspångarna har då extra belysning undertill. Under kommande vecka ska spotlight-belysning komma på plats som ska lysa upp både lekplatsytorna och de gröna löven av plexiglas.

I de nya planteringarna kring lekplatsen växer bland annat magnolia, rhododendron, hortensia, skogsolvon och fjällbjörk. Inom kort ska även en mindre del av gräsmattan längst ned i parken göras om till en plats med ängsblommor för att gynna humlor och bin och den biologiska mångfalden.

Välkommen till lekplatsen Småkrypens värld!

en geting nyckelpiga och larv

Vippgungor

gröna stora växter med stam av metall och grönt plexiglas som löv längst upp

Stora gröna växter som kan ge känslan av att man själv är väldigt liten.

kompisgunga och gungor

Den nedre delen av lekplatsen för de lite äldre barnen,