Landbadet öppnar för säsongen

Vill du simma? Nu på lördag 29 maj öppnar Landbadet för säsongen. Badvärdar kommer att finnas på plats och nya uppdaterade trivselregler finns för att alla ska ha en trevlig stund i badet. På grund av gällande regler kopplat till covid -19 finns en begränsning i antalet besökare.

en av bassängerna på Landbadet, vattnet ser ljusblått ut i bassängen

Landbadet öppnar lördag 29 maj.

Det kommer att vara en separat ingång och utgång från Landbadet med tydliga skyltar. Entrén är densamma som tidigare, och den nya utgången med snurrgrind ligger mellan kiosken och omklädningsrummen. I övrigt gäller att hålla avstånd inne på anläggningen och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

På Landbadet finns en 50-metersbassäng med åtta banor, en lek- och undervisningsbassäng och en plaskbassäng för de allra minsta.

- Nytt för i år är att vi har badvärdar på plats för att se till att trivselreglerna efterlevs och säkerställa att det blir ett säkert besök för badgästerna. Våra badvärdar är inte badvakter, utan som besökare har man alltid eget ansvar och måste ha uppsikt över sina barn, säger Jonas Hagberg, enhetschef kultur och fritid.

De uppdaterade trivselreglerna säger bland annat att det inte är tillåtet att grilla, ha med hund eller utöva bollsporter inne på Landbadet. Vuxna har ansvar för sina barn, och är barnet åtta år eller yngre ska en vuxen vara tillsammans med barnet i vattnet. Innan bad i bassängerna ska man tvätta av sig, duschar finns vid omklädningsrummen och utomhus.

Kiosken är i år bemannad via föreningslivet och kommer att öppna när sommarlovet startar. Under säsongen kommer det även att bedrivas simskola på Landbadet.

Välkommen till Landbadet!

Öppettider

Måndag-fredag 10-18 (bassängerna stänger 17.30). Kiosken öppen 12-16 under sommarlovet.

Lördag och söndag 10-19 (bassängerna stänger 18.30) Kiosken öppen 12-17 under sommarlovet.

Fri entré.

Mer information om Landbadet samt trivselregler