Birgitta Brodén och Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska förening får kulturpris

Kultur och fritidsnämnden beslutade vid sitt sammanträde 2 juni att utse organisten Birgitta Brodén och Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska förening till årets kulturpristagare.

Birgitta Brodén får Uddevalla kommuns kulturpris "för att hon med kvalitet som ledord och med musikalisk fingertoppskänsla ger konsertbesökare högklassiga upplevelser av både sakral och profan musik. Som organist, körledare och dirigent vidgar Birgitta Brodén Uddevallas musiksfär med egna framföranden och konserter".

Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska förening tilldelas kulturpris "för att föreningen genom sin forskning och sitt arbete dokumenterat Uddevallas svunna industriepoker och berättar en gemensam historia som ökar förståelsen för samtiden".

Bäveån och kyrktornet med träd i höstfärger

Samtidigt beslutade nämnden tilldela författaren
Rizah Sheqiri
kulturstipendium ”för fortsatta studier och utveckling”.

Kulturpriset är på 10.000 kronor vardera och stipendiet på 25.000 kronor.

På nämndens dagordning fanns även beslut om ett ungdomsledarpris, men någon pristagare kunde inte utses då inga tillräckligt unga personer blivit nominerade.

Pris och stipendier kommer att delas ut när det åter blir möjligt att anordna tillställningar för en större publik.Förhoppningsvis blir det efter sommaren.

För mer information kontakta Stellan Hedendahl, telefon 0522-69 65 33.