Uddevalla Vuxenutbildning startar lärlingsutbildningar

Hösten 2021 erbjuder Uddevalla Vuxenutbildning fem nya lärlingsutbildningar. Utbildningarna ger dig grundläggande yrkeskunskaper och upp till 70 procent av utbildningstiden sker på en arbetsplats.

Fyra olika bilder i ett kollage som symboliserar bageri, florist, bygg och snickeri.

Nya lärlingsutbildningar startar på Uddevalla Vuxenutbildning i höst.

Lärlingsutbildning är en yrkesutbildning som till största delen genomförs på en arbetsplats. Under utbildningen får du varva praktiska arbetsuppgifter med teoretiska moment. Tillsammans med arbetsgivaren och yrkesläraren skräddarsys utbildningen efter dina och arbetsplatsens behov.

Större möjligheter till jobb och vidare studier

Lärlingsutbildning för vuxna syftar till att ge en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet och kunskaper inom ett yrkesområde. Utöver grundläggande yrkesutbildning får du ökad arbetslivserfarenhet som ger dig större chans till jobb eller vidare studier inom yrkeshögskola eller högskola.

I höst startar fem nya lärlingsutbildningar:

Målet är att du ska få den yrkeskompetens som krävs för att bli anställningsbar. Kanske kan du bli anställd på det företag där du har gått som lärling, eller så får du en god referens att ta med dig i ditt jobbsökande.

Ansökan är öppen – välkommen att söka

Utbildningarna är på heltid och ett vanligt upplägg är fyra dagar på arbetsplatsen och en dag i skolan. Utbildningen är CSN-berättigad.

Du gör din ansökan på www.vuxenutbildningen.uddevalla.se