Kronprinsessparet informerade sig om situationen i Uddevalla

Under fredagen hade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ett videomöte med kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson. Kronprinsessparet ville informera sig om situationen i Uddevalla med anledning av pandemin, och ville veta vilka stora frågor som är aktuella i kommunen.

Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria i videomöte med Ingemar Samuelsson

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel hade videomöte med kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson under fredagen.

Mötet var 20 minuter långt och genomfördes via Teams. Inbjudan till videomötet kom ifrån hovet, och liknande möten har genomförts med flera andra kommuner.

Under samtalet diskuterades bland annat den demografiska utvecklingen i kommunen, infrastruktur i Bohuslän och järnväg Oslo-Göteborg, den positiva befolkningstillväxten för Uddevalla, näringslivets struktur och fortsatta tillväxt, samt att det finns högspecialiserade företag i Uddevalla. Kronprinsessparet fick också veta att en av de utmaningar kommunen står inför inom de närmaste åren är kompetensförsörjning. Vidare fick de höra om den stadsutveckling som pågår i Uddevalla där bostäder ska byggas i centralt och vattennära läge.

Kronprinsessparet var också intresserade av hur företagen i Uddevalla klarat pandemin och hur arbetslösheten ser ut, samt hur man tar tillvara kompetens hos nyanlända.

Prins Daniel frågade även om motocrosstävlingarna fortfarande körs i Uddevalla, då han själv har varit i Uddevalla och tävlat under ungdomsåren.

Videomötet avslutades med att Kronprinsessan Victoria önskade alla i Uddevalla en fin sommar.

- Det var ett viktigt och bra samtal. Det är alltid trevligt att kungahuset som en central aktör uppmärksammar Uddevalla, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00