Vi vill ha din berättelse om corona

Är du mellan 15-25 år och bor i Uddevalla? Då kan du delta i ett skrivprojekt tillsammans med ungdomar från våra nordiska vänorter. Skriv din del i en bok som ska handla om hur det är att leva i tider med corona.

En röd bild med nordens fem länder och de nordiska flaggorna, samt texten 5 författare, 5 länder, 5 språk, 5 tusen tecken

Uddevalla ska vara med och skriva ett stycke coronahistoria. Tillsammans med Uddevallas nordiska vänorter - Thisted i Danmark, Loimaa i Finland, Mossfellsbaer på Island och Skien i Norge- ska en bok publiceras om hur det är att leva i en pandemi.

Fem berättelser från varje vänort kommer att väljas ut av en jury och publiceras i boken. Det blir 25 skildringar av coronatiden i Norden. Boken kommer både tryckas och finnas som e-bok över hela Norden.

Vill du vara med? Du kan skriva en dagbok, en novell eller en berättelse om livet idag. Du kan också bidra med en bild eller ett bildcollage. Huvudsaken är att det berättar om livet just nu.

- Det är viktigt och intressant att unga berättar sin historia och upplevelse av pandemitiden. Vad gör jag idag som jag inte gjort tidigare. Vad är viktigt? Vad har förändrats? Hur blir det efteråt? Det blir samtidigt en möjlighet att bli publicerad över hela Norden. Vi vill väldigt gärna ha din berättelse! Hur är det att vara ung idag och leva i denna speciella tid, säger Stellan Hedendahl, vänortssekreterare.

Du som vill medverka i boken kan skicka in ditt bidrag senast 25 augusti. Texten får vara maximalt 5000 tecken lång. Bilder som skickas in ska vara högupplösta.

Vill du vara med och bidra med din berättelse? Läs mer om hur du skickar in ditt bidrag och om skrivprojektet