Äntligen! Nu har vi tagit det första spadtaget för Rimnersbadet

Onsdag 30 juni tog Uddevalla kommun och Peab ett gemensamt spadtag för Rimnersbadet i Uddevalla. Den nya simhallen kommer att vara klar under år 2024 och är en viktig del i att skapa Uddevallas nya sport- och idrottscenter på Rimnersområdet.

Nya simhallen

Bygget av Uddevallas nya simhall på Rimnersområdet har startat.

- Det känns jättebra. Det här kommer att bli en anläggning som kommer att uppskattas av uddevallaborna. Det är jag helt övertygad om, säger kommunfullmäktiges ordförande Elving Andersson.

Den nya simhallen ska bland annat innehålla en 50-meters bassäng med 10 banor, bassäng för simundervisning, SM-standard för 25-meterstävlingar, barnbassäng samt hoppbassäng integrerad i 50-metersbassängen.


- Vi är stolta över att kunna fortsätta det goda arbetet som redan pågått med planering, projektering och budgetering i cirka ett år. Peab har lång erfarenhet av att bygga bad- och simhallar och i detta projekt kommer vi arbeta aktivt med att sänka CO₂ med våra ECO-produkter inom betong och asfalt, säger Magnus Wedholm biträdande regionchef på Peab.

Peter Larsson som är kommundirektör och projektägare berättar att den professionalitet och samverkan vi har i detta projekt gör att vi har tagit fram bra underlag, bra beslut samt att vi följer tidsplan och budget.

- Nu finns det ingen återvändo. Här på den här platsen bygger vi Uddevallas nya simhall och det kommer att bli en simhall i toppklass i västsverige, säger Peter Larsson.

Läs mer om projektet på uddevalla.se/rimnersbadet

Syntolkad version av filmen hittar du på Uddevalla kommuns youtubekanal