Strandpromenadens träbrygga tvättas och oljas i sommar

Träbryggan hålls öppen under vecka 27 och vecka 28 – var uppmärksam och följ de varningslappar som sätts upp ifall träräcken och träbänkar oljas in.

Strandpromenadens träbrygga i vackert väder med blå himmel.

Strandpromenadens träbrygga tvättas och oljas in i sommar.

I sommar pågår underhållsarbete på strandpromenaden och den 500 meter långa träbryggan ska både tvättas och oljas in. Arbetet med att tvätta träbryggan blev klart den 4 juli och nästa steg är att olja in bryggan. Detta arbete är väderberoende eftersom bryggan behöver vara riktigt torr innan inoljningen och då det även måste vara uppehåll efter att arbetet är klart.

Eftersom väderprognosen för vecka 27 visar på ostabilt väder kommer träbryggan att hållas öppen och det går att cykla och promenera på bryggan. Om vädret gör det möjligt kommer träräcken och träbänkar att oljas in och i så fall sätts varningslappar upp. Var noggrann med att följa varningslapparna när du vistas på bryggan.

Bryggan kommer vara fortsatt öppen under vecka 28 på grund av en cykeltävling den 17 juli. Om vädret tillåter kommer arbetet med att olja in trädäcket på bryggan att påbörjas under vecka 29, vi återkommer med mer information då.

Du kan läsa mer om det pågående underhållsarbetet som utförs av Trolldalens Alltjänst i nyheten ”Underhållsarbete på strandpromenaden” som publicerades den 21 juni.

Du har också möjlighet att kontakta Elena Tibblin, gatuingenjör på telefon 0522-69 63 24.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00