Vi snyggar till övre Kungsgatan

Renoveringen av Kungsgatan, från Östergatan ned till Kungstorget, i Uddevalla centrum tar sommaruppehåll mellan 10 juli och 1 augusti. Arbetet fortsätter sedan efter semestern.

I filmen berättar Stefan Björling, som är plan- och exploateringschef, om stenläggningen som just nu på går vid den plats som preliminärt kallas Tändstickstorget, utanför Uddevalla tingsrätt. Här lägger vi just nu halländsk grön granit.

- Jag rekommenderar alla uddevallabor att ta en sväng förbi Tändstickstorget när regnet har fallit för då lyser stenarna grönt på ett fantastiskt fint sätt, säger Stefan Björling.

I övrigt så påminner denna del mycket om de redan tidigare renoverade delarna av Kungsgatan vad gäller ledstråk, vattenavrinning möblemang med mera.

Efter semesteruppehållet fortsätter stenläggningen längs Kungsgatan, från Tändstickstorget ned till Sillgatan.

- Jag vill önska uddevallaborna en riktigt trevlig sommar och tipsar alla om att besöka Maria Lundbäcks plats, som nu nästan är färdigställd med de nya informationstavlorna om Uddevalla och Kungstorgets historia.

Renoveringen av övre delen av Kungsgatan mellan Östergatan och Kungstorget är en del av kommunfullmäktiges stora centrumsatsning och beräknas vara klart senast i november/december 2021.

Syntolkad version av filmen finns på Uddevalla kommuns youtubekanal

Läs mer om renoveringen av Kungsgatan

Läs mer om Uddevallas stadsutveckling på uddevalla.se/uddevallavaxer