Malin Krantz blir ny kommundirektör i Uddevalla

I januari 2022 börjar Malin Krantz sitt uppdrag som kommundirektör i Uddevalla kommun.

Uddevalla kommuns nya kommundirektör Malin Krantz framför Uddevallas kommuns stadshus

Malin Krantz blir Uddevalla kommuns nya kommundirektör. Hon tillträder tjänsten i januari 2022.

Det blir Malin Krantz som efterträder nuvarande kommundirektör Peter Larsson, som efter nio år i Uddevalla kommun går vidare till en tjänst som kommundirektör i Örebro.

Malin Krantz är i dagsläget kommunchef i Lilla Edets kommun, men känner Uddevalla kommun väl eftersom hon har varit socialchef i Uddevalla under åren 2016-2019.

- Vi är glada att kunna hälsa Malin Krantz välkommen tillbaka till Uddevalla kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson.

- Malin Krantz fick erbjudandet för hon har egenskaper vi behöver för att möta de utmaningar vi står inför. Ska vi kunna bibehålla och utveckla kvalitén på de tjänster som Uddevallas invånare behöver, då måste vi utveckla både arbetsmetoder och organisation. Malin Krantz vet vi är den som kan lyckas med detta, säger Ingemar Samuelsson.

Lång erfarenhet av ledarskap i politiskt styrda organisationer

Uddevallas nya kommundirektör har flera års erfarenhet av att leda politiskt styrda organisationer. Innan Malin Krantz kom till Uddevalla år 2016 var hon socialchef och ekonomichef på socialförvaltningen i Falkenbergs kommun under sammanlagt sju år. Före tiden i Falkenberg har hon ett förflutet som verksamhetscontroller i Varbergs kommun och som förvaltningsekonom i Tanums kommun. Sammantaget har Malin Krantz 20 års arbetslivserfarenhet från olika kommunala verksamheter.

- Jag tycker om Uddevalla kommun och människorna här och ser framemot mitt uppdrag. Uddevalla är en kommun som utvecklas och det ska bli roligt att leda arbetet för framtidens Uddevalla, säger Malin Krantz.

Malin Krantz kommer att tillträda som ny kommundirektör i Uddevalla kommun den 1 januari 2022.

För mer information kontakta gärna:

Ingemar Samuelsson, kommunalråd, telefon: 0522–69 61 01

Monica Bang Lindberg, kommunalråd, telefon: 0522-69 61 02

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00