Upplev Gustafsbergsdagarna 21-22 augusti

Vill du uppleva historiens vingslag på Gustafsberg? Under helgen 21-22 augusti bjuds det på dramatiserad vandring, tablå med aktörer, musik, dansuppvisning, barnlekar och mycket mer. Du kommer att färdas i tiden tillbaka till år 1899.

En kvinna klädd i vit skjorta, svart väst, svart fluga och halmhatt håller handen vid munnen och ropar något, grönska i bakgrunden

Under Gustafsbergsdagarna spelar Jienny Gillerstedt karaktären Anna som börjat klä sig i tidens manskläder och predikar om rösträtt och rätten till att som kvinna göra sina egna val.

Gustafsberg i Uddevalla är Sveriges äldsta badort och ett smultronställe med anor från 1700-talet. Hit kom många för att bada salta bad och dricka vatten från hälsokällan som ansågs bota de flesta åkommor.

Under årets Gustafsbergsdagar får du möta baderskor som kämpar för bättre arbetsförhållanden och mer rättvisa mellan mäns och kvinnors löner. Du får också möta fotoassistenter som ger sig in i den kvinnliga rösträttskampen och unga kvinnliga badgäster som vill se en annan framtid än som gift och omyndig, samt högreståndskvinnor med filantropiska tankar kring att värna om de som har det sämre.

Du kan gå historisk vandring, uppleva gammeldags lekar, boule, krocket och badminton. Det blir musik, spådam, berättelser från skolpojkarna om Gustafsbergs skolhem, gissa yrket, affischutställning om jämställdhet och rösträtt och mycket mer.

Området är bilfritt under Gustafsbergsdagarna, så ta gärna en promenad till Gustafsberg via Strandpromenaden eller cykla. Skärgårdsbåtarna trafikerar också Gustafsberg. Kommer du med bil kan du parkera vid infarten till Landbadet.

Välkomna!

Läs hela programmet för Gustafsbergsdagarna på webbsidan för Bohusläns museum

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00