Bygget av Rimnersbadet har startat – så här blir det på insidan

Bygget av Uddevallas nya simhall är nu i full gång. Peab har etablerat sig på området och startat upp markarbeten, grundläggning och pålningsarbeten. Nu kan vi också visa hur Rimnersbadet kommer att se ut på insidan.

Byggbild ny simhall

Rimnersbadet är en viktig del i att skapa Uddevallas nya sport- och idrottscenter på Rimnersområdet.

- Jag är oerhört nöjd att bygget av vår nya simhall är i gång och att allt går enligt plan, säger kommundirektör och projektägare Peter Larsson.

Rimnersbadet är en simhall helt ovan mark. Teknikdelarna kommer att finnas på första plan, bassängerna på våning två och bland annat de övre läktarna på våning tre. Byggnaden blir 5400 m² stor och kommer att ha en förbindelsegång som ansluter till Rimnershallen.

I slutet av september påbörjar vi betongarbetena för att anlägga bottenplattan. Så själva byggnaden kommer att växa fram först efter årsskiftet. Inom kort bygger vi också en ny väg, norr om kastplanen på Rimnersområdet. Det kommer att bli en infartsväg till den nya parkeringen med drygt 250 parkeringsplatser och cirka tre till fyra parkeringsplatser avsedda för lagbussar, skolbussar med mera.

Interiör skiss RimnersbadetFörstora bilden

Rimnersbadet på insidamn (klicka för större bild). Arkitekt We Group.

Foajé och omklädningsrum

Från entrén i väster kommer du att nå en reception och ett kafé via trappa eller hiss. Väl innanför foajén finns passage in till badet via omklädningsrum. Omklädningsrummen är planerade för att passa alla. Det finns enskilda rum, flerfunktionsrum, herr- och damrum samt gruppomklädningsrum.

Småbarnsbassäng

Småbarnsbassängen ligger med anslutning till kafét. Denna bassäng kommer att utformas med olika upplevelser för de mindre barnen. Det är inte helt klart än hur utformningen blir, men det finns tankar om ett uddevallatema, en mindre rutschkana, kanske grotta, strand och någon form av vattenskvätt.

Undervisningsbassäng

Undervisningsbassängen är 8.5 x 16.7 meter stor med höj- och sänkbar botten från 0 till 2 meter. Vilket innebär att det är en multibassäng där djupet kan anpassas utifrån undervisningens behov. Bassängen har trappa och inbyggd hiss.

50-metersbassäng, 25-meters del, multidel och hoppdel

50 meters bassängen har 10 banor med startpallar och ett djup från 2 till 3.8 meter. Denna bassäng är 25 meter bred och har flera möjligheter. Det finns två mellanväggar som kan hissas upp för att dela in bassängen i två eller tre delar med broar mellan delarna. Funktioner för olika behov som att till exempel skapa en 25-meters bana för tävling/träning, använda multidelens höj- och sänkbara botten samt att skapa en egen hoppbassäng där hopptorn på 1, 3 och 5 meters höjd finns. Bassängen har två trappor och inbyggd hiss.

Läktare

På norra sidan av 50-meters bassängen finns läktare med drygt 500 fasta åskådarplatser. Dessa platser kan nås både nedifrån och uppifrån via en läktarpassage på våning tre. Det finns också möjlighet att utöka åskådarplatserna med ytterligare 330 mobila platser på den södra sidan. Vid det utrymmet som annars används för ”torr-” eller ”landträning”. Det vill säga uppvärmning och annan träning inför simning.

Läs mer om projektet ny simhall