Skicka in din berättelse om corona

Är du mellan 15-25 år och bor i Uddevalla? Då kan du delta i ett skrivprojekt tillsammans med ungdomar från våra nordiska vänorter. Skriv din del i en bok som ska handla om hur det är att vara ung och leva i tider med corona, skicka in ditt förslag senast 20 september.

En illustration med nordens länder, de nordiska flaggorna och texten 5 författare, 5 länder, 5 språk, 5 tusen tecken.

Vill du vara med? Du kan skriva en dagbok, en novell eller en berättelse om livet idag. Du kan också bidra med en bild eller ett bildcollage. Huvudsaken är att det berättar om livet just nu.

- Hur är det att vara ung och leva i denna speciella tid, under en pandemi? Hur är din upplevelse av det, vad är annorlunda, hur påverkas du? Alla perspektiv är intressanta, säger Stellan Hedendahl, vänortssekreterare.

Fem berättelser från varje vänort - Thisted i Danmark, Loimaa i Finland, Mossfellsbaer på Island, Skien i Norge och Uddevalla i Sverige - kommer att väljas ut av en jury och publiceras i boken. Det blir 25 skildringar av coronatiden i Norden. Boken kommer både att tryckas upp och finnas som e-bok.

Vill du berätta om din upplevelse av pandemin? Skicka in ditt bidrag senast 20 september. Texten får vara maximalt 5000 tecken lång. Bilder som skickas in ska vara högupplösta.

Läs mer om hur du skickar in ditt bidrag och om skrivprojektet