Myråsen och Svalans dagverksamhet för dig med demensdiagnos

Har du demenssjukdom och vill träffa nya vänner? Eller bor du med någon som har demenssjukdom? Myråsen och Svalans dagverksamhet riktar sig till alla som har en demensdiagnos och som bor kvar hemma. Här får alla vara med på aktiviteter efter eget intresse, ha en trevlig stund och möta andra i liknande situation.

Två kvinnor med hjälmar sitter och trampar en parcykel, det är sommar och grönska runtom

På Myråsen och Svalans dagverksamhet finns bland annat en parcykel, som här visas upp av personalen.

För att få komma till Myråsen och Svalans dagverksamhet krävs en demensdiagnos från läkare och en ansökan till kommunens biståndsenhet, som gör en bedömning av ditt behov. Dagverksamheten ligger på Myråsvägen i Uddevalla. Du kan komma till verksamheten en till två dagar i veckan.

- Här hos oss får du som har en demensdiagnos möjlighet till social tillvaro, du kan bryta isoleringen och komma hemifrån. Till viss del blir det också en avlastning för anhöriga. Vi jobbar väldigt mycket med att bibehålla och aktivera de friska funktionerna hos dig, så att du kan bo kvar hemma så länge som möjligt, säger Kim Johansson Nilsson, enhetschef för Myråsen och Svalans dagverksamhet.

Målet är att alla ska ha en god och glad känsla i kroppen efter att ha varit på dagverksamheten. Musikbingo, frågesport, pyssla, snickra, måla, spela bowling eller golf, eller använda digitala interaktiva spel är några exempel på vad man kan göra. Här finns också en parcykel för den som vill ta sig ut på en cykeltur tillsammans med någon ur personalen, och det finns tillgång till en buss för utflykter av olika slag - det kan bli en tur till natursköna platser som exempelvis Strandpromenaden. Det anordnas även olika studiecirklar efter intresse och förmåga.

- För många av våra besökare är det höjdpunkten på veckan att få komma till vår dagverksamhet, det är ett väldigt gott tecken att man trivs och har roligt. Här välkomnar vi alla åldrar, även de som är lite yngre när de får sin diagnos. Vi anpassar vår verksamhet så att det ska kännas bra för alla, och tar hänsyn till individuella önskemål, säger Kim Johansson Nilsson.

Vill du veta mer?

Känner du någon med en demensdiagnos som vill komma till Myråsen och Svalans dagverksamhet? Kontakta biståndsavdelningen som gör en biståndsbedömning. Telefon 0522-69 60 00.

Vill du göra ett studiebesök på Myråsen och Svalans dagverksamhet, eller har du frågor? Kontakta enhetschef Kim Johansson Nilsson, telefon 0522-69 81 44, e-post kim.johanssonnilsson@uddevalla.se

Du kan se en film om Myråsen och Svalans dagverksamhet här ovan.
En syntolkad version av filmen om Myråsens och Svalans dagverksamhet finns på Youtube