Följ Bokmässans seminarier och författarsamtal på biblioteken

Vill du gå på Bokmässan i Göteborg men har inte möjlighet? Nu kan du uppleva mässan här i Uddevalla, du kan följa seminarier och författarsamtal via Bokmässan Play på Rampens bibliotek i Källdal och på Stadsbiblioteket. Det är helt kostnadsfritt och du behöver inte boka plats i förväg.

En digital filmkamera är i fokus där man ser ett pågående författarsamtal på kamerans skärm, i bakgrunden av kameran syns de personer som pratar men i oskärpa

Lyssna på spännande författarsamtal och seminarier från Bokmässan i Göteborg via storbildskärm på Rampen och Stadsbiblioteket i Uddevalla. Foto: Natalie Greppi/Bokmässan

- Vi har plockat ut russinen ur kakan från årets bokmässa och visar ett 40-tal seminarier och författarsamtal här på Rampen. En del av dem livesänds, andra är förinspelade. Vi kommer att ha storbildsskärm både här i caféet och vid gradängerna i fritidsgårdsdelen här på Rampen, så att vi kan visa parallella program, säger Patrik Berg, bibliotekarie och samordnare.

Det finns en stor spännvidd bland de utvalda seminarierna och författarsamtalen. Rymddemokrati, Tareq Taylors grytor, mysdeckare, atomen som spion och The Beatles är bara några av uppslagen i det matiga programmet.

Även Stadsbiblioteket visar ett tiotal olika seminarier och författarsamtal. Några axplock är författarnas Paris - från Balzac till Modiano, Västkusten - Sveriges Cornwall och Den snäva kvinnorollen.

- Det är roligt att Bokmässan blir tillgänglig för fler på det här sättet och vi hoppas många passar på tillfället att lyssna på några av alla intressanta program, säger Anna Kelein, bibliotekarie Stadsbiblioteket.

Är du intresserad av att lyssna på något av föredragen på Bokmässan Play? Då är det bara att komma in till biblioteket, inget bibliotekskort behövs och du behöver inte boka plats i förväg.

Välkommen in till våra bibliotek!

Bokmässan Play pågår under följande dagar och tider

Rampen aktivitetshus i Källdal

Torsdag 23 september 09.00-17.15
Fredag 24 september 11.30-16.00
Lördag 25 september 12.00-16.00

Stadsbiblioteket

Torsdag 23 september 12.30-17.20
Fredag 24 september 14.30-17.00
Lördag 25 september 11.00-13.30

Läs hela programmet för Bokmässan Play på biblioteken