Nu kan du rösta i valet till ungdomsfullmäktige

Nomineringen till ungdomsfullmäktige är nu klar och valet har öppnat! Sammanlagt har 21 engagerade ungdomar nominerat sig, som alla har chans att bli invalda i ungdomsfullmäktige. Valet pågår 15-22 september och du som kan rösta får ett mejl direkt från ungdomsfullmäktige.

En megafon illustrerad i blått, och med texten Gör din röst hörd!

De 21 nominerade kandidaterna kommer från följande skolor: Agneberg, Östrabo 1, Östrabo Yrkes, Fridaskolan, Linneaskolan, Norgårdenskolan, Västerskolan och Stenbackeskolan. Du som går på någon av dessa högstadieskolor eller gymnasieskolor har möjlighet att rösta på de kandidater som är nominerade på just din skola. Från kommunens fritidsgårdar finns nominerade kandidater från Dalabergs fritidsgård, att rösta på dessa kandidater kan du göra oavsett vilken skola du går på.

Det går inte att se namnet på kandidaterna, bara deras motivering.

- Vi har fått in många bra motiveringar från de som nominerat sig. Det är ungdomar med visioner om att förbättra samhället, det känns uppmuntrande och väldigt roligt, säger Andréa Kihl, demokratiutvecklare och samordnare för ungdomsfullmäktige.

Till ungdomsfullmäktige nominerar även de politiska ungdomsförbunden sina egna kandidater. Det gäller de ungdomsförbund vars politiska partier finns representerade i kommunfullmäktige. Dessa kandidater går inte att rösta på, de blir tilldelade sin plats.

- Jag hoppas att alla som har fått ett mejl från ungdomsfullmäktige också tar chansen att gå in och rösta på sin kandidat. Det tar bara ett par minuter men är viktigt, säger Andréa Kihl.

Valet till ungdomsfullmäktige avslutas 22 september. Därefter kallas de vinnande kandidaterna till ett första möte med ungdomsfullmäktige och kickoff 8 oktober. De ungdomar som nu röstas in i ungdomsfullmäktige har sin plats i ett år.

Mer information om ungdomsfullmäktige