Uddevalla Energi stöttar det skyddade boendet Vingen

Välkommet ekonomiskt tillskott tack vare kampanj till förmån för utsatta kvinnor i Uddevalla.

Trådar i olika färger som bildar ett hjärta.

Ett stort tack till alla Uddevallabor som har bidragit till Vingens skyddade boende.

På det skyddade boendet Vingen kan kvinnor och barn få en fristad undan våld i en nära relation. Statistiken visar att våld i hemmet fortsätter att öka och att distansarbete och ökad isolering i hemmet under pandemin har bidragit.

Pengar till utrustning och utflykter

Uddevalla Energi har tagit fasta på detta samhällsproblem och samlade under förra året in drygt 75 000 kr som gick till kommunens skyddade boende Vingen. Nu har man återigen skapat en kampanj till förmån för Vingen och överlämnat en check på 108 864 kr till enhetschefen Sandra Sundblad. Pengarna ska gå till utrustning, aktiviteter och utflykter för de barn som bor på boendet tillsammans med sina mammor. 

-Vi vill att de ska få uppleva dagar som förgyller deras tuffa situation, och att de ska få med sig fina minnen från tiden hos oss. Vi är väldigt glada över Uddevallabornas bidrag till barnen på Vingen, säger Sandra Sundblad.

Mer information

På Uddevalla Energis YouTube kanal kan du se en film om överlämnandet till Vingen. Du kan också läsa mer om Enheten mot våld i nära relationer här på uddevalla.se.