Premiär för polisfilm med ungdomar från Människan bakom uniformen (MBU)

På onsdag 13 oktober är det premiär för en ny rekryteringsfilm för att få fler att utbilda sig till polis. Filmen visas på aktivitetshuset Rampen i Källdal klockan 17. I filmen medverkar flera ungdomar som deltagit i det brottsförebyggande arbetet Människan bakom uniformen (MBU) och poliser från Fyrbodal.

Två polisbilar och fyra ungdomar som står mellan dem

I den nya rekryteringsfilmen för poliser medverkar ungdomar från Människan bakom uniformen.

Till premiärvisningen av filmen är ungdomar som deltagit i MBU, poliser och andra berörda inbjudna. I samband med filmvisningen kommer kommunen att informera mer om det brottsförebyggande arbetet MBU.

- Ungdomarna som är med i rekryteringsfilmen är ambassadörer för MBU i Uddevalla. Under filminspelningen fick de ett par dagar följa med poliser i Fyrbodal i deras arbete, säger Jenny Bröjer, samordnare för MBU i Uddevalla kommun.

Filmvisningen och efterföljande mingel är öppet för allmänheten. Alla är varmt välkomna att få veta mer om det brottsförebyggande arbetet mellan polisen och Uddevalla kommun!

Tid och plats: Onsdag 13 oktober klockan 17.00, aktivitetshuset Rampen i Källdalsskolan. Filmen kommer att visas flera gånger, den är 4.30 minuter lång.

Människan bakom uniformen

Människan bakom uniformen är en kostnadsfri utbildning som riktar sig till alla mellan 15-20 år. Ungdomarna i MBU får träffa bland annat poliser, räddningstjänst, busschaufförer, ambulanssjukvårdare och fritidsledare för att lära sig mer om deras yrken. MBU vill skapa bättre relationer mellan ungdomar och anställda i uniformsyrken.

Från 1 november kan du som är 15-20 år anmäla dig om du är intresserad av att prova på vardagen som polis, brandman, ambulanssjukvårdare eller busschaufför.

Läs mer om Människan bakom uniformen, MBU