Mobilitetsdagen på Kungstorget - hållbart resande nu och i framtiden

Välkommen till Mobilitetsdagen på Kungstorget i Uddevalla lördag 23 oktober! Hur ser vårt hållbara resande ut? Låt dig inspireras, testa att köra en elbil och få svar på dina frågor om elbilar, elcyklar, elbåtar, laddstolpar och elavtal samt passa på att få en gratis cykelservice.

Ett hjärta med illustrationer av buss, bil med elkabel, cyklist och gående. Texten Mobilitetsdagen lördag 23 oktober, Håll dig frisk, res hållbart #Mobilityweek

Varmt välkommen till Mobilitetsdagen på Kungstorget lördag 23 oktober!

På Kungstorget kan du se olika modeller av elbilar, elcyklar, vikcykel och en eldriven båt, och du kan testa att köra elbil vid Sagatorget. Få svar på dina frågor om el och abonnemang, solceller och laddmöjligheter, och få goda råd om hur du sparar energi i hemmet. På plats finns även en cykelreparatör som utför service på din cykel kostnadsfritt om du bokar tid i förväg. Och ta med dig barnen! Det finns hoppborg, återbrukspyssel och fiskdamm med godisöverraskning.

- Vi vill visa upp att det redan idag finns massor av smarta lösningar för ett hållbart resande, mycket händer och det är nu det är på gång! Ta med dig familjen och kom till Kungstorget och bli inspirerad, säger Eva Ginstrup, energi- och klimatrådgivare.

Varmt välkommen till Mobilitetsdagen!

Tid och plats: Lördag 23 oktober klockan 10-14, Kungstorget i Uddevalla

Program

 • Energi- och klimatrådgivarna från Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan och Stenungsund svarar på frågor om elbilar, laddning och solceller. Få tips om vad du kan göra hemma för att spara energi och pengar och hur du kan resa mer hållbart.
 • Uddevalla Energi visar elbil, laddstolpar och solceller. Ladda elbilen med solel från taket! Få svar på alla dina frågor om el och fiber.
 • Tesla, Brandt Bil och Uddevalla Energi erbjuder provkörning av elbilar vid Sagaplan (Sankt Mikaelsgatan)
 • Gratis cykelservice via LO Bikes. Boka tid och ta med dig din cykel, så får du en gratis cykelservice. De kollar över, drar åt och smörjer rörliga delar samt lager, funktionstestar broms och styrning, kollar reflexer och ringklocka, smörjer pedaler vid behov och justerar växlar. Boka tid på bicyclerepairman@lobikes.se. Vid behov av reservdelar till din cykel får du själv bekosta dessa.
 • Cykelbruket visar upp sin verksamhet med cykelverkstad för återbruk, lagning och försäljning av cyklar, reservdelar och tillbehör. Testa återbrukspyssel för barn och vuxna.
 • CykelHuset visar elcyklar - dessutom en elmountainbike
 • Västtrafik demonstrerar en vikcykel som går att ta med i kollektivtrafiken och delar ut goodiebags.
 • Orust E-boats visar sin eldrivna båt Strana, och hur omställningen till eldrivna båtar blir ett win-win koncept med en ny app för delningstjänst och smart styrning av batteriladdning.
 • Svenska Kyrkan har som mål att vara fossilfri till 2023 och de är på god väg! De visar upp sin färdplan och hur de lyckats hittills.
 • Hoppborg för alla spralliga barn
 • Fiskdamm med godisöverraskning
 • Fogarolli kaffevagn bjuder på extra gott kaffe

Mobilitetsdagen på Kungstorget arrangeras av energi- och klimatrådgivningen i Uddevalla kommun och Uddevalla Energi.

Mobilitetsdagen är en del av den Europeiska mobilitetsveckan, ett årligen återkommande europeiskt initiativ för hållbara resor och transporter.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00