Stöd för dig som är digitalt nyfiken eller digitalt ovan

Behöver du hjälp för att bli bättre på att använda din smarta telefon, dator eller surfplatta? Nu samlar vi allt digitalt stöd som Uddevalla kommun erbjuder under sidan Digital Delaktighet.

Äldre dam och flicka tittar på en läsplatta tillsammans.

Alla åldrar är välkomna och alla aktiviteter är avgiftsfria.

Uddevalla kommun ingår i Digidel som är ett nationellt nätverk för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige.

Syftet är att alla ska våga, vilja och kunna ta del av internet och den digitala samhällsutvecklingen. Det innebär bland annat ökad tillgång till tjänster, service, utbildning och underhållning med hjälp av digital teknik.

Avgiftsfria aktiviteter för dig som vill öka din digitala kompetens

På sidan för Digital Delaktighet här på uddevalla.se hittar du information om digitala frågor. Du får också veta vilka möjligheter som finns för att testa ny teknik, och ta del av aktiviteter för att öka din digitala kompetens.

Vi finns till för dig som är digitalt ovan och digitalt nyfiken. Alla åldrar är välkomna och all verksamhet är avgiftsfri för dig som vill delta.

Exempel på aktiviteter är olika typer av kurser, lån av surfplattor för dig som är över 75 år, och möjlighet att boka enskild handledning på biblioteket. Du hittar du också tips på andra webbsidor där du kan lära dig mer. På sikt kommer det även att finnas digitala kurser som du kan genomföra på egen hand.

Kontakt

Vår förhoppning är att du ska ha glädje av Digidel och du är varmt välkommen att höra av dig till Kontaktcenter 0522-69 60 00 vid frågor och funderingar. Du kan också läsa mer på Digidelnätverkets webbsida för Uddevalla.