Ställ din fråga till Kommun-Kim

Har du en fråga till kommunen? Chatboten Kommun-Kim har nu flyttat in på uddevalla.se för att kunna svara på dina frågor dygnet runt. Lär känna Kommun- Kim genom att delta i vår tävling och svara på tre frågor om Uddevalla kommun.

Kommunvägledare står framför Rådhuset tillsammans med kommunkim, som har ett stort huvud i rött och vitt

Nu har Kommun-Kim kommit till Uddevalla! Chatboten är ett komplement till den service som kommunens kontaktcenter erbjuder. Här syns några av kommunvägledarna med Kommun-Kim i mänsklig gestalt.

Kommun-Kim kan svara på cirka 1600 vanliga frågor om Uddevalla kommun. Du hittar Kim längst ner i högra hörnet på varje webbsida, bara klicka på ikonen och ställ din fråga till Kim.

Chatboten Kommun-Kim svarar på frågor alla dagar och är ett komplement till den service vi erbjuder dig som kommuninvånare. Du kan också nå oss via kontaktcenter precis som vanligt.

- Nu tar vi ett digitalt kliv framåt och utökar och förenklar kommunens service till Uddevallas invånare. Du kan nu få svar på dina frågor dygnet runt alla dagar året om, säger Gustaf Rydelius, kommunikationschef i Uddevalla kommun.

Kommun-Kim fungerar på alla enheter, i mobilen, på läsplattan och i datorn. När du ställer en fråga letar Kommun-Kim upp svaret på din fråga här på uddevalla.se och ger dig i vissa fall också länkar till sidor med mer information.

Chatboten Kommun-Kim kan beskrivas som en samtalsrobot som kan kommunicera med besökare på webben. Chatboten är byggd med hjälp av AI-teknik (artificiell intelligens) och lär sig hela tiden mer, ju fler frågor den får. När du ställer en fråga till Kommun-Kim kan du också betygsätta svaret du fick, så att svaren hela tiden förbättras.

Kommun-Kim finns i 14 andra kommuner runtom i landet, några av dessa är Stenungsund, Borås och Partille.

Lär känna Kommun-Kim i vår tävling

Var med i vår tävling och svara på tre frågor om Uddevalla kommun med hjälp av Kommun-Kim. Vinnaren belönas med två biobiljetter.

Tävla med Kommun-Kim