Invigningen av Kungsgatan flyttas till våren 

Lördag 11 december planerade vi att inviga den nyrenoverade Kungsgatan och nya skulpturer. Med anledning av pandemin och de nya rekommendationerna som gäller från och med idag väljer vi att flytta fram invigningen till våren istället.

Kungsgatan vid Studio 32, man ser den nyrenoverade gatan och människor längre ned på gatan. Det hänger blå vimplar med kungakronor som en illustration över bilden.

Invigningen av Kungsgatan och nya skulpturer flyttas fram till våren.

- Vi vill bjuda Uddevallaborna på en fin invigning med ett välfyllt och intressant program. Det kan vi tyvärr inte göra nu, då vi måste se till att avstånd kan hållas och inte bidra till ökad smittspridning. Välkommen i vår istället, vi ses då, säger Anna Sarsten, avdelningschef kultur, unga och bibliotek.

Vid den planerade invigningen skulle både den nyrenoverade Kungsgatan och de två skulpturerna ”Tändstickan” och ”3 silltunnor” invigas, det skulle bli stadsvandring och öppet hus i kommunens satsning Kulturstråket.

- Vi tycker detta är jättetråkigt men med respekt för den ökande smittspridningen så väljer vi att skjuta på detta fantastiska arrangemang till våren. Vi hoppas alla Uddevallabor har förståelse för detta, säger Stefan Björling, plan- och exploateringschef.