Är dina föräldrar skilda?

Har du föräldrar som skilt sig? Eller är du vuxen och har skilt dig? Nu erbjuder kommunen två nya och kostnadsfria kurser som ett stöd till barn med erfarenhet av separationer.

En vuxen håller ett barn i handen. Barnet har en gul ryggsäck på sig, blå jacka och grå mössa. Man ser bara ryggarna på dem.

Båda kurserna startar i början av nästa år, men om du är intresserad så anmäl dig snarast. Antalet grupper anpassas efter intresse.

Barn i förälders fokus

Under vecka 2 startar kursen ”Barn i förälders fokus”, som riktar sig till föräldrar som separerat. Målet med kursen är att göra skillnad för de barn vars föräldrar separerat och att synliggöra barnets behov och situation. Vad kan jag som förälder göra för att underlätta för mitt barn? Vilken förälder vill jag vara i mina barns liv?

Kursen är framtagen av Rädda Barnen och omfattar tre träffar en vardagskväll varannan vecka klockan 17-19.30. Max 8 deltagare per kurs. Läs mer om Barn i föräldrars fokus och hur du anmäler dig

Mina föräldrar är skilda

Under vecka 9 startar gruppverksamheten ”Mina föräldrar är skilda” som riktar sig till barn i åldern 7-12 år, och som har föräldrar som skilt sig. I gruppverksamheten får barn träffa andra barn med liknande erfarenheter och får dela tankar, känslor och upplevelser. Genom träffarna får barnen hjälp att hitta nya vägar i en förändrad livssituation. Kursen är framtagen av Barnens rätt i samhället (BRIS) och omfattar tio träffar onsdagar klockan 17-19. Max 7 deltagare per grupp. Kontakta Familjerätten för mer information och anmälan till kursen. Telefon 0522-69 68 00 eller receptionen.familjekontoret@uddevalla.se