Lärare från Uddevalla Elitidrottgymnasium i Svenska fotbollsförbundets referensgrupp

Läraren Aleksandar Kitic från Uddevalla Elitidrottsgymnasium är med och skapar förutsättningar för en likvärdig gymnasieutbildning med inriktning fotboll i hela Sverige. Han sitter med i Svenska fotbollsförbundets referensgrupp för betyg och bedömning.

Aleksandar Kitic står på andra våningen inne i Rimnershallen, man ser löparbanan nedanför och väggmålning i bakgrunden

Läraren Aleksandar Kitic sitter med i Svenska fotbollsförbundets referensgrupp för betyg och bedömning.

Aleksandar Kitic är lärare i specialidrott för Uddevalla Elitidrottsgymnasium (UEIG) med inriktning fotboll. Utbildningen fokuserar på individuell utveckling i en inspirerande miljö. Aleksandar är en av fyra personer i Sverige som är med i Svenska fotbollsförbundets referensgrupp. Gruppens huvuduppgift är att konkretisera bedömning- och betygsmallar för alla elitidrottsgymnasier med fotbollsinriktning i Sverige.

- Har vi en likvärdig utbildning i hela landet ökar det trovärdigheten för specialidrott som ämne. Det ger även föräldrar och elever ett ökat lugn, då alla kommer att bedömas på lika villkor, säger Aleksandar.

Ett tydligt kvitto på att Uddevalla Elitidrottsgymnasium håller hög nivå

Med en lång bakgrund som elitfotbollsspelare, på bland annat allsvensk nivå, har Aleksandar stor kunskap om vad som krävs för att lyckas på elitnivå. Kunskap och erfarenhet som han nu lär ut till den nya generationens fotbollsspelare på UEIG. Att Uddevalla är en av representanterna i Svenska fotbollsförbundets referensgrupp, tycker Aleksandar är ett tydligt kvitto på skolans höga nivå.

- Vi har fantastiska förutsättningar i Uddevalla, både när det gäller faciliteter och lärare. De flesta av våra lärare har en bakgrund inom elitidrott, men är också utbildade lärare vilket gör att vi har en hög nivå på skolan, säger Aleksandar.

Vill erbjuda den bästa fotbollsutbildningen

Aleksandar är stolt över att vara en av fyra personer i referensgruppen, och tycker att det är fantastiskt att skolan får större chans att bidra till elevernas utveckling. Aleksandar avslutar med att berätta att UEIG vill erbjuda sina elever den bästa utbildningen, och öka deras förutsättningar för att bli bra fotbollsspelare. Att få enhetliga betyg och bedömningsmatriser i hela landet är en viktig faktor för att kunna erbjuda just det.

Mer information om Uddevalla Elitidrottsgymnasium