Årets byggnadspris delades ut till vinnarna

Vid samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i förra veckan delades Uddevalla kommuns byggnadspris ut för 2021. I år gick priset till Cirkuskvarnen på Buddeberg 2:35.

Byggnadspriset delades ut till vinnarna, som syns på bilden där de håller i plakett, blommor och diplom.

Håkan Björkman, Kjell-Åke Abrahamsson, Linn Wallén, Johanna Abrahamsson, Ingemar Abrahamsson och Majsan Ågren tog emot Uddevalla kommuns byggnadspris 2021.

Husets ägare är den ideella föreningen Reinos vänner. Majsan Ågren, styrelsens representant i byggutskottet, Linn Wallén, styrelsen, Johanna Abrahamsson, eldsjäl, tvillingarna Kjell-Ove Abrahamsson och Ingemar Abrahamsson, tusenkonstnärer, samt arkitekten Håkan Björkman var på plats under nämndens sammanträde för att ta emot priset. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Staxäng lämnade över diplom och plakett till de stolta och lyckliga vinnarna.

- Vi är så glada och tacksamma för priset och uppmärksamheten som det för med sig, det gynnar möjligheten att utveckla vår verksamhet, säger Majsan Ågren.

- Ja, tack, tusen tack. Vi är så glada och detta pris betyder jättemycket för oss. Vi delar detta pris med alla som på olika sätt varit med bidragit i projektet. Det hade inte varit möjligt utan alla fantastiska människor som hjälpt oss, säger Johanna Abrahamsson.

Håkan Björkman som är arkitekten bakom huset har tidigare varit förvaltningschef för dåvarande miljö och stadsbyggnad, och berättar att han på den tiden var med och instiftade byggnadspriset. Cirkeln är sluten när han nu själv under ståtliga former fick vara med och ta emot priset.

Föreningen Reinos vänner har som syfte att möjliggöra cirkuskonst för barn och unga med och utan fysiska och psykiska funktionsvariationer. Cirkuskvarnen ska fungera som permanent cirkusbyggnad och är utformad med massa vackra detaljer och en kupolformad del som har formen av en oktagon som påminner om ett cirkustält. Här kommer föreningen nu hålla cirkusverksamhet med bland annat lindans, jonglering och luftakrobatik.

Läs tidigare nyhet Klart med vinnare av årets byggnadspris

Mer information om Reinos vänner

Mikael Staxäng talar till vinnarna av byggnadspriset, det står en blomma i förgrunden och han håller i diplomet.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Staxäng delade ut årets byggnadspris till vinnarna under nämndens sammanträde förra veckan.