Välkommen Malin Krantz – ny kommundirektör

Nu har Malin Krantz tillträtt som Uddevallas nya kommundirektör. Malin kommer senast från Lilla Edets kommun men hon känner Uddevalla väl efter att ha varit vår socialchef under åren 2016 - 2019.

Malin Krantz, kommundirektör.

- Jag tycker om Uddevalla kommun och människorna här och ser framemot mitt uppdrag. Uddevalla är en kommun som utvecklas och det ska bli roligt att leda arbetet för framtidens Uddevalla, säger Malin Krantz.

- Min främsta uppgift nu är att få grepp om vad som är på gång och vilka olika förväntningar som finns. Det är viktigt att jag lär känna organisationen, våra kommunala bolag, näringsliv och samverkansparter, säger Malin Krantz.

Lång erfarenhet av ledarskap i politiskt styrda organisationer

Uddevallas nya kommundirektör har flera års erfarenhet av att leda politiskt styrda organisationer. Innan Malin Krantz kom till Uddevalla år 2016 var hon socialchef och ekonomichef på socialförvaltningen i Falkenbergs kommun under sammanlagt sju år. Före tiden i Falkenberg har hon ett förflutet som verksamhetscontroller i Varbergs kommun och som förvaltningsekonom i Tanums kommun. Sammantaget har Malin Krantz 20 års arbetslivserfarenhet från olika kommunala verksamheter.